KURAM LONCA Tezyîni Sanatlar İstişâre Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “KURAM LONCA: İstanbul Geleneksel Sanat ve Zanaat Atölyeleri” projemiz kapsamında İstanbul’un sanatkâr ve zanaatkârlarını bir araya getiren toplantıları düzenlemeye devam ediyor.

Proje kapsamında yürütülmekte olan Geleneksel Sanat Ve Zanaat Alanlarının Ustalarıyla İstişare Toplantıları dizisinin ikinci oturumu, 3 Nisan 2019 tarihinde üniversitemizin Yenikapı Mevlevihane’sindeki KURAM ofisinde, İstanbul’un Tezyinat Ustaları ile birlikte gerçekleştirildi. Tezyinat alanında önde gelen sanatkâr-zanaatkârların katıldığı toplantı tanışma faslı ile başladı. Toplantıda, Proje Koordinatörü Dr. Ömer DABANLI, proje ve toplantının hedefleri hakkında verdi.

Düzenlenen toplantıda tezyinat alanında yaşanan sorunlar ve çözüm yolları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Bunun yanı sıra, projenin içeriğinde yer alan Lonca kavramı, Geleneksel Sanatkâr-Zanaatkâr Veri Tabanı, katalog ve belgelendirme çalışmaları gibi hususlar ayrıntılı olarak masaya yatırıldı. Toplantıya katılan ustaların her biri söz alarak kendi tecrübeleri, alandaki sorunlar ve projenin hedefleriyle ilgili görüşlerini paylaştı. Zaman zaman heyecanlı konuşmalara da sahne olan toplantıya katılan ustalar, proje ile ilgili duydukları memnuniyeti ve Lonca yapısı içinde yer almaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. İstişare toplantısında kalemkâr, nakkaş, hattat, müzehhip gibi çeşitli tezyini sanatları icra edenler ile birlikte mimar ve mühendisler de yer aldı.