KURAM LONCA Ekibi Milli Saraylar’ın Konservasyon Atölyelerini Ziyareti

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “KURAM LONCA: İstanbul Geleneksel Sanat ve Zanaat Atölyeleri” isimli projemiz kapsamında bir dizi teknik ziyaret gerçekleştirilmektedir.

22 Mart 2019'da yapılan ziyarette KURAM Müdürü ve Proje Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ömer DABANLI riyasetinde proje ekibi ve üniversitemizin Restorasyon ve Konservasyon Yüksek Lisans Programı'nda okuyan öğrenciler yer aldı.

Ziyaret kapsamında, Milli Saraylar’ın bünyesinde yer alan Şale Köşkü Restorasyon Atölyeleri uzmanlar eşliğinde gezildi. Ziyarette ahşap,  Ahşap Oyma, Mobilya ve Torna, Gomalak Cila,    Sedef, Altın Varak, Ahşap Doğramacılık ve Dülgerlik, Döşeme, Cila, Demir ve Sıcak Metal Dövme Atölyeleri atölyeleri ziyaret edildi ve bu atölyelerde çalışmakta olan ustalardan bilgiler alındı. Ziyaret sırasında atölyeler arası çalışma disiplini ve konservasyon faaliyetlerinin hangi kademelerden geçtiğini ayrıntılarıyla gözleme imkânı bulundu.