KURAM LONCA İstanbul’un Geleneksel Taş Ustalarını Bir Araya Getirdi

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “KURAM LONCA: İstanbul Geleneksel Sanat ve Zanaat Atölyeleri” projemiz kapsamında İstanbul’un sanatkâr ve zanaatkârlarını bir araya getiren toplantıları düzenlemeye devam ediyor.

KURAM LONCA: İstanbul Geleneksel Sanat ve Zanaat Atölyeleri Projesi kapsamında yürütülen geleneksel sanat ve zanaat alanlarının meslek erbabı ile görüş alışverişi toplantıları dizisinin dördüncüsü, 01 Ağustos 2019 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Topkapı yerleşkesindeki KURAM binasında gerçekleştirildi. Geleneksel Taş Ustaları İstişare Toplantısı başlığını taşıyan programda taş alanında bilgi ve tecrübeye sahip sanatkârlar bir araya getirildi. Bunun yanı sıra toplantıya akademisyenler, mimar restoratörler de katıldı. Toplantıda proje hakkında bilgiler verildikten sonra lonca kavramı, geleneksel sanatkar-zanaatkar veri tabanı, envanter, alanındaki sorunlar ve çözüm yolları gibi hususlar ayrıntılı olarak masaya yatırıldı.