Vakıf Kültür Varlıklarının Korunması Meslek İçi Eğitimi 2018 Gerçekleştirildi

Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi KURAM ortaklığında gerçekleştirilen meslek içi eğitim programlarının ikincisi 19-23 Şubat 2018 tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi.

Kurumun ihtiyaçları doğrultusunda, müdürlük teknik personeline yönelik hazırlanan eğitim programı kapsamında; koruma ve restorasyon yaklaşımları, uygulama teknik ve yöntemleri, çalışmalar esnasında karşılaşılan sorunlar ve bunların çözümleri, malzeme bilgisi, tesisat uygulamaları ve yangınlara karşı alınabilecek önlemler gibi konular ele alındı. Mimar ve mühendislerden oluşan 111 teknik personelin katıldığı 5 gün süren yoğun eğitim programı Kemer Avantgarde Resort Hotel’de gerçekleştirildi. Eğitime farklı kurumlardan katılım sağlayan 17 uzman 22 farklı konuda sunum yaptı.

Eğitimin ilk gününde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanı Suat Faruk Giray, proje aşamasında yapının bilinmeyenlerinin olabildiğince ortaya çıkarılması gerekliliğinin ve malzeme analizlerinin şartname aşamasında öngörülmesinin ve sonuçların raporlanmasının önemini vurguladı.