Üniversitemiz "Vakıf Kültür Varlıklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi" çalışmaları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Rölöve Anıtlar Müdürlüğü, Yıldız Sarayı Kontrol Amiri Y. Mimar Ahmet Selbesoğlu tarafından "Kültür Varlıklarının Restorasyonunda Şantiye Organizasyonu, Keşif ve Metraj" konulu seminer 28 Mart 2014, saat: 10.00'da Kandilli Yerleşkesi, Küçük Konferans Salonun'da gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı 2. ve 4. dönem öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Ahmet Selbesoğlu yıllara dayanan kontrollük tecrübesine atıfta bulunarak mimari restorasyonda keşif, metraj, yaklaşık maliyet ve hakediş konularının önemini vurguladı. Seminer öğrencilerin Ahmet Selbesoğlu'na sorular yönelttikleri son bölümün ardından neticelendirildi. "Vakıf Kültür Varlıklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi" KURAM'ın benzer seminerleri devam edecektir.