KURAM Yapex Restorasyon Fuarı’na Katıldı

 

16 Kasım 2014

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Vakıf Kültür Varlıklarını Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi (KURAM), “Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı”na katıldı. 

KURAM, bu yıl 13-16 Kasım 2014 tarihlerinde, Antalya’da 22.’si düzenlenen ve yapı-inşaat sektöründen her yıl yaklaşık 30 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan “Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı”nda yerini aldı. 

Fuarda, Tarihi Kentler Birliği Dönem Başkanı olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanı Yakup Demirhan, Antalya Elmalı Belediye Başkanı Av. Ümit Öztekin gibi birçok üst düzey yöneticinin de aralarında bulunduğu misafirler, KURAM standını ziyaret ederek merkezin faaliyetleri hakkında bilgi aldılar. KURAM standı fuar boyunca hem katılımcı firma ve kurumlardan hem de ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

KURAM, fuarda açtığı stantla birlikte fuar kapsamında düzenlenen etkinliklerde de yer aldı. Konferans etkinlikleri çerçevesinde KURAM Müdürü Öğr. Gör. Ömer Dabanlı, KURAM’ın Nur-u Osmaniye Camii’nde yaptığı çalışmaları anlatan “Nur-u Osmaniye Camii’nin Deprem Davranışının Belirlenmesi” konulu bir sunum gerçekleştirdi.