KURAM Heritage Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı’na Katıldı

Üniversitemiz bünyesindeki Vakıf Kültür Varlıklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma merkezi (KURAM) , 5-7 Şubat 2015 tarihlerinde, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Heritage Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı’na katıldı.

Kültürel mirasla ilgili sektörün buluşma noktası HERITAGE 2015, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü ve ICOMOS Türkiye Milli Komitesi’nun destekleriyle düzenlendi. Ayrıca fuar kapsamında düzenlenen konferansa ülkemizden ve yurdışından sektör profesyonelleri ve akademisyenler katıldı.

Kültür mirası konusunda hizmet veren kamu ve özel sektör kuruluşlarına güncel sistemler, yöntemler, teknikler ve teknolojileri tanıtmak ve kullanılmasını sağlamak amacı ile yapılmış olan fuarda kamu kurumları, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları yer aldı. Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, VGM Sanat Eserleri Daire Başkanı Suat Faruk Giray, VGM Müzeler Müdürü Suzan Bayraktaroğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğü uzmanları ile yurt içi ve yurt dışından birçok üst düzey yöneticinin de aralarında bulunduğu onlarca ziyaretçi KURAM standını ziyaret ederek merkezin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. KURAM standı fuar boyunca hem katılımcı firma ve kurumlardan hem de ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. KURAM yetkilileri fuar boyunca çok sayıda iş ve işbirliği görüşmesi gerçekleştirdi.