Vakıflar Genel Müdürlüğü Heyeti'nden KURAM'a Ziyaret

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi bünyesinde, Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü ortaklığında, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) dekteklemiş olduğu bir projeyle kurulan Vakıf Kültür Varlıklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KURAM), 11.06.2014 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün değerli temsilcilerini ve bir İtalyan uzmanı konuk etti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanı Suat Faruk Giray, Vakıflar İstanbul 1. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Dış İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan Mimarlar, Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğü uzmanlarından Dr. Olcay Aydemir ve İtalyan Domodry firmasından Dr. Davide Mauri'den oluşan heyet, üniversitemiz Haliç Yerleşkesinde faaliyete geçmiş olan KURAM'ın Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarlarını ziyaret ettiler. Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Ömer DABANLI tarafından değerli heyete laboratuvarın teknik kapasitesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Heyet, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bir üniversitesi olan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi bünyesinde böyle bir laboratuvarın kurulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Görüşmede, ortak proje geliştirme imkanları ve VGM - KURAM işbirliğinin artırılması konusunda çeşitli fikir alışverişleri gerçekleştirildi.