FSMVÜ | KURAM'a Büyük Görev
Haber - Etkinlik Arşivi
KURAM'a Büyük Görev

13 Kasım 2015

Üniversitemiz ve Vakıflar Genel Müdürlüğü arasında Sivas Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nda gerçekleştirilecek restorasyon çalışmaları kapsamında “Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası Restorasyonu Müşavirlik Hizmetleri Protokolü” imzalandı.

Protokol çerçevesinde, üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Vakıf Kültür Varlıklarını Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi (KURAM), dünya miras listesindeki en önemli anıt eserlerimizden birisi olan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan restorasyon çalışmasının müşavirlik hizmetlerini üstlendi.

Yapıda gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında yapı ve malzeme analizleri, yapı sağlığı ve deprem izleme sistemi kurulması, restorasyon ve konservasyon raporlarının hazırlanması ile birlikte proje ve uygulama safhasındaki müşavirlik hizmetleri KURAM tarafından yürütülecek. Bu proje ile KURAM'ın iki yıldır yürüttüğü Nur-u Osmaniye ve Eyüp Camilerinin de dâhil olduğu yapı sağlığı ve deprem izleme ağına Divriği Ulu Camii de eklenmiş oldu.